سفارش تبلیغ
صبا ویژن


نقدی بر برنامه های بزرگداشت سردار شهید سلیمانی - شهر خوبان


درباره نویسنده
نقدی بر برنامه های بزرگداشت سردار شهید سلیمانی - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1
مرداد 1
شهریور 1
خرداد 2
مرداد 2
اسفند 2
شهریور 3


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
نقدی بر برنامه های بزرگداشت سردار شهید سلیمانی - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :348581
بازدید امروز : 119
 RSS 

 

به نام خدای شهیدان

 

این روزها دومین سالگرد شهادت اسوه مقاومت و جهاد، سردار شهید عزیز و بزرگوار سلیمانی راپشت سر می‌گذاریم. ان شاءالله که روح بزرگش با شهدا و اولیاء الهی در جوار رحمت حق محشور باد.

 آنچه به نظرم رسید از سر دغدغه و تعهد و علاقه به آن شهید عزیز مورد توجه و تذکر قرار دهم، روش‌های غلوآمیز و سراسر افراط در برنامه‌های صداوسیما و تبلیغات گسترده در هر کوی و برزن و شهر و روستا با صرف هزینه‌های فراوان بود. با شناختی که ما از مشی و روش زندگی و سادگی، بی آلایشی و خاکی بودن آن شهید سراغ داریم، می‌توان با قاطعیت گفت این اقدامات با این هزینه‌ها و بزرگداشت‌های پرخرج، آن هم در شرایط خاص امروز مردم و کشور مغایر با اندیشه، منش و روش آن عزیز افتخارآفرین بوده است.

بدیهی است طرح این مطلب نقدگونه به هیچ وجه به معنای کم توجهی به مقام شامخ آن شهید و نقش بی‌بدیل او در دوران دفاع مقدس و پس از آن، به ویژه در مبارزه با تروریسم و مقابله اثربخش با تجاوزات ددمنشانه داعشیان و ایجاد و بسط امنیت در منطقه ندارد که همه این جانفشانی‌ها و مجاهدت‌ها در جای خود شایسته تقدیر و سپاسگزاری است و البته او معامله‌ای با خدای خویش انجام داده و با لطف الهی مصداق «عند ربهم یرزقون» است؛ اما این موارد لازم به یادآوری است:

 1. از مولا علی علیه‌السلام نقل است که دو گروه در حق من ظلم کردند گروه اول کسانی که حقم را نشناختند و گروه دوم آنان که در باره من مسیر غلو و افراط را پیمودند؛ آیا این مطلب امروز با این همه برنامه که از دو سال قبل تا کنون در مناسبت‌های مختلف برای حاج قاسم طراحی و تولید و پخش شد، نوعی اغراق و افراط نبود؟ آیا نمی‌شد به جای این صدها برنامه، چند برنامه باکیفیت و پرمحتوا و آگاهی‌بخش تولید و انتشار یابد؟

 2. در آموزه‌های دینی سفارش شده است که در همه امور اعتدال را رعایت کنیم. اعتدال یعنی در هر کاری به جا و متناسب عمل کنیم و از افراط و تفریط بپرهیزیم. در انفاق و خرج کردن مال در راه خدا هم بخل نکوهیده است، هم انفاق بی حد و مرز و اسراف‌گونه با ریخت و پاش‌های غیراصولی و غیرضروری. در دعا و ذکر و عبادت خدا نیز توصیه شده حد اعتدال و نشاط و اشتیاق رعایت شود، اما متاسفانه شیوه‌های تبلیغی و فرهنگی و مذهبی ما به طور معمول در این گونه برنامه‌ها، به طور خاص توسط نهادهای تبلیغی و فرهنگی به ویژه صداوسیما جنبه کمی و غالبا کم محتوا به خود می‌گیرند و وای به وقتی که کار به چشم و هم‌چشمی و رقابت‌های سازمانی و نهادی و محلی و بدتر از آن، خودنمایی و ریا و تظاهر کشیده شود! هر کس سعی می‌کند بنر بزرگتری بزند و داربست‌های بزرگتری برای تصاویر و بیلبوردهای سازمان خود در چهار راه‌ها و خیابان‌ها و میادین نصب کند. غالباً هم بودجه اینها یا از شهرداری‌ها و نهادهای عمومی و دولتی است یا غیرمستقیم از بودجه و اعتبارات بیت‌المال استفاده می‌شود و بعد از چند روز همه خراب می‌شوند و باید جمع کرد. صداوسیما هم در هر شبکه، یک برنامه تکراری یا از نظر پیام و محتوا ضعیف را ده‌ها بار با هزینه‌های بالا پخش می‌کند و فکر نمی‌کنند این روش‌ها نه تنها اثربخشی مثبت و جذابیت ندارد، بلکه به دلیل بارها تکرار کسل‌کننده و حتی دارای اثر معکوس می‌شود.

 خوشمزه‌ترین غذا یا شیرینی نیز زیادش ضرر دارد، عبادت‌های زیاد و تکراری هم خستگی‌آور است و حاصلش تأثیر روحی منفی می‌شود؛ به همین دلیل توصیه به اعتدال و سرحال بودن و نشاط در عبادت شده، اما تبلیغات صداوسیما بسیاری از مواقع، به‌ویژه در پرداختن به این شهید عزیز متاسفانه این چنین بود. خوب بود مدیران صداوسیما نقد تند و صریح امام(ره) به ریاست وقت این سازمان برای نمایش تصاویر و اخبار متعدد از خودشان را مورد توجه قرار می‌دادند.

 .3 مسئله دیگری که در نقد این گونه بزرگداشت‌ها قابل ذکر است، این که ما در تاریخ ایران، اسلام، انقلاب و دوران دفاع مقدس بزرگان زیاد دیگری نیز داریم که حاج قاسم هم به بزرگی، اخلاص و عظمت آنان اذعان داشت؛ همچون شهیدان چمران، بهشتی، رجایی، همت، خرازی، باقری، باکری، کاظمی، صیاد شیرازی و ده‌ها شهید بزرگوار دیگر. آیا برای مردم و جوانان این سوال پیش نمی‌آید که چرا به بعضی از این عزیزان به اندازه یک درصد آنچه شهید عزیز حاج قاسم مورد توجه قرار گرفت، پرداخته نمی‌شود؟ مگر آنان در زمان خود خدمات بزرگ و ارزنده‌ای نداشتند؟ مگر شهید بزرگوار مطهری ایدئولوگ انقلاب اسلامی نبود؟ مگر شهید بهشتی از جمله بنیانگذاران و معماران نظام نبود؟ مگر شهید عزیز صیاد پابه‌پای فرماندهان سپاه در همه صحنه‌های جنگ بی آلایش و با تواضع حضور نداشت و مگر ...

 حال بگذریم از کم لطفی‌ها و بی مهری‌هایی که در حق بزرگان دیگر چون مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که همین روزها سالگرد آن عزیز نیز هست، روا داشته شده است؛ عزیزی که شهید حاج قاسم در زمان حیاتش به او ارادت خاص داشت. آیا اگر از منظر عدل و انصاف بنگریم، آقای هاشمی نقش بی‌بدیل در عرصه‌های گوناگون چون پیروزی انقلاب و استقرار جمهوری اسلامی و همراهی مستمر با راه امام، فرماندهی جنگ و وقایع پس از شهدای 72 تن و مسائل سیاسی کشور بعد از رحلت امام در حمایت از مقام رهبری نداشت و مگر تلاش بی وقفه برای توسعه و سازندگی در دوران ریاست جمهوری هشت ساله خود نداشت؟ چرا این همه حق ناسپاسی و این همه افراط و تفریط؟ چرا در یادبود هاشمی چند ساعت هم صدا و سیما برنامه ندارد و اگر هم بگذارد، همراه با تحریف و انتقاد؟ و برای حاج قاسم چندهزار ساعت برنامه؟ مردم درباره دلیل این تفاوت‌ها توجیه نیستند و این پرسش‌ها را در گوشه و کنار و گفتگو در جمع‌های خود بسیار مطرح می‌کنند.

در پایان با توجه به افت سرمایه اجتماعی درکشور و پایین آمدن اعتماد عمومی، تحلیل و برداشت بسیاری از مردم این است که هدف از افراط در بزرگداشت مقام شامخ شخصیت برجسته و انقلابی شهید حاج قاسم، بهره‌برداری سیاسی در جهت توجیه بسیاری از کاستی‌ها و ناتوانی‌ها در اداره امور کشور به ویژه در حوزه اقتصادی و تامین معیشت جامعه و افزایش فقر و ناداری و رشد تورم و بیکاری و گسترش سوء‌استفاده و فساد و تبعیض و توجیه بسیاری از عوارض سوء ناشی از تحریم‌های ظالمانه و نابخردانه است.

 جالب این که حتی در معرفی شخصیت این شهید هم به بخشی از دیدگاه‌ها و نظرات او که مورد پسند نیست، پرداخته نمی‌شود و متاسفانه این یعنی استفاده ابزاری از مقام شامخ شهید!

انتظار می‌رود که بزرگان و سیاستگذاران بفهمند و توجه کنند که مردم نیز خوب می‌فهمند و مسائل را از هم تفکیک می‌کنند.

با آرزوی علوّ درجات برای شهید بزرگوار حاج قاسم

سید حمید کلانتری

 



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 7:25 عصر روز پنج شنبه 100 دی 16